Over ons

Oprichters van Jamia Madinatul Islam

Jamia  Madinatul Islam werd in 1983 opgericht door twee grootheden:

Huzoer Qaid-e-Ahle Sunnat Hazrat Allama Maulana Shah Ahmad Noorani Siddiqui (radi allaahoe-anhoe)
Raees-ul Qalam Hazrat Allama Maulana Arshadul Qadri (radi allaahoe’anhoe

 

De geschiedenis van Jamia Madinatul Islam

Al in 1973, bij de oprichting van de World Islamic Mission, werd besloten om naast het bouwen van moskeeën ook het opleiden van imams ter hand te nemen.
Hazrat Allama Maulana Arshadul Qadri raddi allahoe anhoe nam deze taak op zich in opdracht van Maulana Shah Ahmad Noorani Siddiqui. Hij was gespecialiseerd op dit gebied en heeft vele opleidingsinstituten helpen oprichten.

 

Jamia Madinatul Islam werd in 1983 opgericht en was toen gevestigd aan de Beeklaan in Den Haag. Dit was een woonhuis op de eerste en tweede verdieping. Op de eerste verdieping was er een grote woonkamer en keuken. Op de tweede verdieping was de woezoe ruimte. Het was op de tweede verdieping waar
Raees-ul-Qalam Hazrat Allama Maulana Allama Arshadul Qadri radi allaahoe anhoe ook sliep.

In de woonkamer werd les gegeven en geslapen door de studenten. Er werd les gegeven door eerste en belangrijkste docent Sheikh-ul-Qurra Hazrat Hafiz-o-Qari Khair Mohammed Chisti saheb.

 

Door de toename van het aantal studenten werd het tijd om een grotere locatie aan te schaffen. Dit geschiedde door de aanschaf van het schoolgebouw aan de Hendrik van Deventerstraat 43 ten Den Haag. Ook werden nieuwe docenten aangetrokken: Ustaadz-ul-Huffaaz Qari Yusuf Bagdadi raddi allahoe anhoe en Qari Abdoel Qayyum werden toegevoegd aan het illustere docententeam.
In het pand aan de Hendrik van Deventerstraat werd ook geslapen door studenten. Zij waren fulltime aanwezig of kwamen op vrijdag aan en gingen op zondag weg.

 

Dit bood uitkomst voor studenten uit het buitenland.
Aan de Hendrik van Deventerstraat 43 gingen de activiteiten van Jamia door.
De corebusiness van Jamia is het opleiden van Huffaaz-i-Kiraam en het doceren van het op een juiste wijze reciteren van de heilige Qur’aan. Jamia Madinatul Islam staat hier bekend om.

 

In 2012 is Ustaadz-ul-Huffaaz Qari Yusuf Bagdadi raddi allahoe anhoe overleden en in Pakistan begraven.

 

In combinatie met de gezondheidsproblemen van Sheikh-ul-Qurra Hazrat Hafiz-o-Qari Khair Mohammed Chisti saheb en zijn verhuizing naar Engeland leidde een mindere periode van Jamia Madinatul Islam in. Het aantal studenten nam af en door financiële problemen en het constateren van asbest in het hoofdgebouw is dat deel zelfs tijdelijk gesloten geweest. Nu die problemen verholpen zijn en Jamia Madinatul Islam de gelederen gesloten heeft kruipt Jamia Madinatul Islam weer op uit dat dal, nemen het aantal studenten en docenten weer toe, is de wederopbouw ter hand genomen en zal na renovatie het hoofdgebouw weer worden opengesteld.

 

Kortom Jamia Madinatul Islam heeft de missie die de oprichters voor ogen hadden weer opgepakt.

 

Wilt u ook onderdeel worden van deze rijke geschiedenis? Kom dan gerust een keer langs en proef de sfeer!!

 

Scroll naar boven